SSL zorgt ervoor dat de verbinding tussen jouw website en de browser van je bezoeker veilig is versleuteld. Voor sommige websites is dit zelfs verplicht.

SSL ZORGT VOOR VALIDATIE

Het certificaat is een bewijs voor jouw website dat je geverifieerd bent en dat dit dus erkend is. Je website straalt vertrouwen uit naar de bezoeker van de website met een SSL-certificaat.

ACTIEVE BEVEILIGING MET EEN SSL CERTIFICAAT

De belangrijkste motivatie op SSL te gebruiken is het gecodeerd verzenden van gevoelige informatie via het internet. Zo zorg je er voor dat alleen de ontvanger waarvoor het bestemd is, het kan lezen.

Als je een SSL certificaat gebruikt, wordt de informatie versleuteld verzonden. Alleen de daadwerkelijke ontvanger van jouw informatie kan het bericht decoderen en vervolgens de informatie lezen of verwerken. Dit beschermt je tegen hackers en identiteitsdiefstal.

SSL VERPLICHT VOOR WEBSITES

Heb je een website waarbij je gevoelige data verwerkt, zoals in het bestelproces van een webshop, dan heb je te maken met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarin staat onder meer dat jij, als beheerder van de persoonsgegevens van je klanten, verantwoordelijk bent voor het beveiligen van deze gegevens.

Daarom is het gebruik van een SSL-certificaat voor de verwerking van die gegevens voor webshops verplicht. Dit geldt overigens ook voor een eenvoudig contactformulier waarbij persoonsgegevens worden verzameld.

HOGER IN GOOGLE MET SSL

Hoger in Google of Bing komen door een SSL-certificaat op jouw website? Het kan! Sinds begin 2015 neemt Google beveiligde verbindingen mee als criterium voor het bepalen van jouw positie in Google. Doordat Google veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en zij willen werken aan een veiliger internet, ‘belonen’ zij websites en webwinkels met een beveiligde verbinding. Ondanks dat een beveiligde verbinding meetelt, weegt dit nog niet heel zwaar mee in de verbetering van jouw positie.